Home / Bebek Odası Dekorasyon / Küçük Odalar İçin Bebek Odası Dekorasyonu

Küçük odalar için bebek odası dekorasyonuyla hem kendi zevklerinizi yansıtabileceğiniz hem de bebeğinizin beğeneceği bir dekorasyon mümkün. Bebek odası yapmayı düşündüğünüz odanız eğer küçük bir alana sahip ise bu alanı oldukça verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Odanın küçük olmasını avantaja çevirerek çok daha modern ve işlevsel bir bebek odası hazırlamanız da mümkündür. Bunun için öncelikli olarak bebeğinizin ihtiyacı olacak mobilyaları ve eşyaları belirlemelisiniz. Daha sonra renk tercihi ve çeşitli aksesuarlar ile de mobilyaları bütünleyerek istediğiniz gibi bir bebek odası dekorasyonu hazırlayabilirsiniz.

Mobilyaları Doğru Şekilde Yerleştirin

Küçük bir odayı bebek odasına dönüştürürken odanın içerisinde fazla mobilya kullanmanız, her zaman hareket alanını kısıtlayacaktır. Bunun için mümkün mertebe bebeğinize yönelik mobilyalara öncelik vermelisiniz. Bebek odası dekorasyonu içerisinde en önemli konulardan birisi de beşiğin konumlandırılacağı yerdir.  Beşiği odanın içerisinde ne çok karanlık bir köşeye ne de doğrudan güneş ışığına denk şekilde yerleştirmemeye dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde pencerenin önünü kapatacak mobilyalardan da kaçınmalısınız. Bebeğinizin güneş ışığı ile beraber uyanması onun için çok önemlidir. Ferah bir alan oluşturmak için mobilyaları düzgün bir şekilde konumlandırmalısınız.

İşlevsel Mobilyaları Tercih Edin

Küçük odalar için bebek odası dekorasyonu hazırlarken alandan kazanç elde edebilmek için her zaman işlevsel mobilyaları tercih etmelisiniz. Örnek vermek gerekirse; bebeğinizin kıyafetlerini depolamak için büyük bir dolap tercih etmek yerine duvara da monte edilen raflı dolapları kullanabilirsiniz. Bebek beşiği alırken aynı zamanda şifonyer olarak da kullanılan ve çekmeceli olan modelleri tercih edebilirsiniz. Böylece bebeğinizin pek çok malzemesini beşiğin altına da yerleştirerek depolayabilirsiniz.

Bebek Odası Dekorasyonunda Rengin Önemi

Küçük bebek odası dekorasyonu hazırlarken yalnızca mobilyalarınız değil renk seçimi de oldukça önemlidir. Genellikle kız çocukları için pembe, erkek çocukları için ise mavi tonları ile bebek odası dekorasyonu gerçekleştirilir fakat günümüzde artık bu tarz renk seçiminin demode olduğunun da altını çizmekte yarar olacaktır. Özellikle küçük odaları dekore ederken karışık renkleri de bir arada kullanmak önerilmemektedir. Bebeğinizin daha sakin olması için de renklerin önemli olduğunu aklınızda bulundurmalısınız.

Küçük bebek odası dekorasyonu hazırlarken genellikle bej, sarı, beyaz ve pastel renk tonlarını kullanabilirsiniz. Eğer kullandığınız soft renklere biraz canlılık katmak istiyorsanız halınızı renkli seçebilirsiniz. Böylelikle küçük odalar için bebek odası dekorasyonu hazırlarken doğru bir renk uyumu da yakalamış olacaksınız.

Ebeveyn Eşyalarına Yer Açın

Küçük bebek odası dekorasyonu içerisinde emzirme koltuğu ya da dilenme sandalyesi gibi eşyalarınızı da bulundurmanız gerekmektedir. Eğer odanız küçük ise emzirme koltuğunuzu biraz daha minimal modellerden seçebilirsiniz. Beşik, emzirme sandalyesi ve küçük bir dolap ile alt değiştirme yatağı kullanarak sizler de şık ve kullanışlı bir bebek odası hazırlayabilirsiniz.

Bebek odası içerisinde bebeğinizin zaman geçirmesi oldukça önemlidir. Emzirme sandalyesi öncelikli olarak bebeğinizin odasına alışması için önem arz etmektedir. Bu durumda sürekli bebeğinizi emzirmek için odadan çıkartmanıza gerek kalmayacaktır.

Doğru Aydınlatmayı Seçin

Küçük bebek odası aydınlatma tercihlerinde en doğru kararı vermek için bölgesel olarak ışık veren aydınlatma ürünlerini seçebilirsiniz. Özellikle geceleri doğrudan ışığı açmak yerine veya bebeğinizi ışıkta uyutmak yerine loş bir ortam oluşturacağınız lambaderleri tercih edebilirsiniz. Böylece bebeğiniz korkmadan odasında uyuyacak ve ışıktan da rahatsız olmayacaktır.