Home / Bebek Odası Dekorasyon / En Çok Tercih Edilen Beşik Modelleri

En Çok Tercih Edilen Beşik Modelleri

En çok tercih edilen beşik modelleri farklı şekillerde karşımıza çıkabilmektedir ve çeşitlilik konusunda geniş bir yelpazeye sahiptir. Günümüzde artık eskisi gibi beşik seçenekleri sınırlı değil, aksine çok fazla. Her bebeğe ve her tercihe uygun şekilde beşik modellerine ulaşabilmeniz mümkün. En çok tercih edilenler arasında özellikle taht şeklinde olan beşik modelleri vardır. Bunlarla birlikte araba şeklindeki beşik modelleri de bebek odasına en yakışan modeller arasındadır. Bebek beşiklerinin katlanabilir ve taşınabilir şekilde olması genelde en başta aranan kriterlerdendir.

Bebek beşiklerinin katlanabilir özelliğe sahip olması, onu istediğiniz odaya kolay bir şekilde taşımanızı sağlar. Öte yandan kolay taşıyabilmeniz için bebek beşikleri çok ağır yapıda olmamalıdır. Bununla birlikte bebek beşiklerinin hafif yapıda olması ve sallanmasının yeterli olması gerekir. Beşiklerin alttan destekli ve sağlam olması da bebek sağlığı için önem arz etmektedir.

En Beğenilen Beşik Modelleri

En beğenilen beşik modelleri genelde yüksek yapılı olanlardır ve alçak olan modeller pek tercih edilmemektedir. Çünkü yüksek yapılı beşik modelleri bebeğin indirilip kaldırılmasında kolaylık sağlamaktadır. Alçak yapılı olanlar ise daha zor hareket etmenize sebep olur. Bu yüzden yüksek ve sağlam yapıdaki bebek beşiklerini alarak bebeğinizi güvende tutabilirsiniz.

Bebek beşik modellerine baktığınızda daha çok orta ve küçük yapılı beşikler tercih edildiğini görebilirsiniz. Çünkü büyük ve gösterişli beşikler belli bir süre sonra kullanışsız olur. Beşikler zaten birkaç ay kullanılır ve sonrasında bebekler büyüdüğü için yetersiz gelmeye başlar. Bu yüzden beşik alırken arzu ederseniz yatak şeklini alma özelliğine sahip olanları tercih edebilirsiniz. Böylece bebeğiniz büyüdüğünde de beşiği uzun süre kullanabilirsiniz ve beşiği kaldırmak durumunda kalmazsınız.

En Modern Beşik Modelleri

En modern beşik modelleri arasında özellikle çatı görünümüne sahip olanlar çok tercih edilir. Bunların üst kısmında tül olması ve oyuncaklar asılması da bebeklerin ilgisini çeker. Aynı zamanda bebek odasına çok yakışan tüllü beşik modelleri, odanın atmosferini değiştirir. Odanın daha şirin ve bebeğe hitap etmesi adına renkli beşik modellerinden tercih edebilirsiniz. Puantiye desenli beşikler hem çok şık hem de bebekler için tatlı bir görünüm sunar.