Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Perdesi Nasıl Olmalı

Bebek Odası Perdesi Nasıl Olmalı

Dünyaya yeni gelecek yavrunuz için bir bebek odası dekorasyonu yapmak, belki de evdeki en eğlenceli işlerden biridir ama odayı hazırlarken de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Dünyaya yeni gelmiş ya da gelecek olan küçük bir çocuğun umut ve oyun dolu odasını dekore ederken dikkat etmeniz gereken en önemli durumlardan biri de bebek odasında kullanacağınız perde ve bu perdenin modeli olacaktır.

Bebek odası perdelerine belirli kriterlere dikkat ederek karar verilmelidir. Bu kriterler genel anlamda hem ebeveynler hem de yeni doğmuş hassas bir bebek için uyum ve konfor sağlayacak niteliklere sahip olmalıdır. Bebek odası perde modelleri bu anlamda önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle her detaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz.

Bebek Odası Perdesinde Olması Gereken Özellikler

Söz konusu bebek odası perdesinin seçimi olduğunda, bu işlem için ne kadar güzelliğe ve desenlere dikkat etmeniz gerekse de aynı zamanda perdenin işlevselliği de önemli bir yer tutacaktır. Bu anlamda ilk olarak bebek odası perdesi özellikleri içerisinde bebeğin konforu adına gerektiği zamanlarda perdeniz güneş ışığını tam olarak engelleyebilecek özelliğe sahip olmalıdır. Bunun için stor veya zebra perdeler kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra ek olarak sabahları gün ışığıyla uyanması adına perdeleri açık renk seçerek gerektiğinde tüm güneşi odaya alabilmeli ve bebeğinizi huzurlu bir biçimde uyandırabilmeli. Son olarak elbette dekorasyon açısından bebeklerin yaratıcılıklarının gelişmesi adına farklı desenler tercih edilebilmektedir.

Bebek Odası Perde Modelleri

Bebek odası perdesinde geniş seçenek yelpazesine sahipsiniz. Bu anlamda epey yaratıcı desenlere sahip ya da üzerinde çeşitli karakterler olan perdeler mevcuttur. Aynı şekilde sade ve odada kalabalık yapmayacak perde modellerinden de edinebilirsiniz.

Kimi ebeveynler bebek odasında canlı renklere sahip perdeler tercih etmekte, böylece oda aynı zamanda bir oyun alanı işlevi de görebilecektir. Bununla beraber perdelerin iplerinin olmaması ve bebeğiniz büyüdükçe sorunlara sebep olmaması da çok önemlidir. Bu nedenle özellikle düz, desenli veya stor ve zebra perde modelleri bebek odaları için oldukça ideal olarak görülmekte ve satın alınmaktadır.