Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyon Modası

Bebek Odası Dekorasyon Modası

Bebek odası dekorasyon modası, 2022 yılı içerisinde kız ve erkek bebekler için çok farklı olarak seyretmektedir. Bebeklerin kişisel gelişiminde ve karakteristik yapısında odalarının da payı olduğunu bilmek; dekorasyon sırasında da buna göre bir yol izlemek gerekir. Bu sayede, yalnızca görüntü olarak değil, bebeğinizin gelişimi açısından da çok faydalı bir oda tasarlamış olursunuz.

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir

Bebek odası dekorasyonunda en temel kural, oda tercihidir. Bebek odaları için en ideal boyutlar 12 ve 15 metrekare arasında yer alırken, boyutun 20 metrekareyi geçmemesi gerekir. Çok küçük olan odalarda dekorasyon yapmak için yeteri kadar hava teneffüsü olmasına dikkat edilirken, odalarda en az bir tane de olsa hava ve güneş alabilmek için pencere olmalıdır.

Beşik Nereye Yerleştirilmeli

Beşiklerin duvar kenarında konumlandırılması çok önemlidir. Pencerelerden ve kapıdan genel olarak uzak kalması bebekler için etkili olur. Buralarda yer alan enerjiler, bebeğinizin uykusunu etkilememelidir. Ayrıca bu şekilde konumlandırmak, bebeğe güven aşılayacaktır.

Bebek Odası İçin Neler Yapılabilir

Kendin yap fikirlerinden yararlanarak bebeğinize, doğal ağaçlardan özel üniteler tasarlayabilirsiniz. Penyeden yapılmış eldivenlerle, bebeğinizi neşelendirmek için ilginç oyuncaklar yapabilirsiniz. Yine kendin yap fikirleriyle çamaşır mandallarından duvar süsleri de yapabilirsiniz. Böylece maliyetten de tasarruf etmiş olacaksınız.

Bebeğinizin Odası Nasıl Olmalı

Daha önce de değindiğimiz gibi; bebek odası için kullanılacak olan odaların boyutları, ortalama olarak 12 ila 15 metrekare arasında yer almalı, en fazla ise 20 metrekareye kadar çıkılmalıdır ve en az 1 tane de olsa penceresi olmalıdır. Eğer mümkünse bebeğinize ayırdığınız odanın, daha çok kuzey doğu ya da kuzey batı yönüne bakması gerekmektedir.