Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyon Modelleri

Bebek Odası Dekorasyon Modelleri

Anne ve babaların zorlandığı hususlardandır Bebek Odası Dekorasyon Modelleri. İşte, bu da çözümü: Bebek Odası Dekorasyon Modelleri! Diğer odalarda zevkinize göre bir model belirleyip işe koyulabilirsiniz ancak söz konusu bebeğiniz olunca işler değişir. Bir bebek odasını dekore etmek için zevk sahibi olmaktan fazlası gerekmektedir. Renkli oda tercihlerinin, bebeğinizin daha çok seveceği oyuncakları ile uyumlu olacağını bilgisi şimdilik cepte dursun. Bunun gibi fikirleri ve bu yazıdaki önerileri dikkate alıp kendi evinize uyarlayarak siz de bebeğinizin odasını mümkün olan en iyi şekilde dekore edebilirsiniz.

Örneğin; bebeğinizin cinsiyeti kız ise kızlarla en çok özdeşleşmiş olan pembe renginin tonlarını, odasında ağırlıklı olarak kullanabilirsiniz. Bebeğinizin cinsiyeti erkekse de erkek bebeklerle en çok özdeşleşmiş olan mavi renginin tonlarını kullanabilirsiniz. Bu renkleri ağırlıklı olarak kullanın ancak odanın tamamı bu renklerden ibaret olmasın. Bebeğinizin erkekse mavinin, kızsa pembenin yanında uyum sağlayan diğer renk tonlarını kullanmanız daha iyi olacaktır çünkü odanın tek renkten ibaret olması boğucu olacaktır. Bunların yanı sıra arzu ederseniz renklerin psikoloji üzerindeki etkilerini öğrenip istediğiniz etkiye göre de odayı dekore edebilirsiniz.

Odanın duvarlarına bebeğinizin ilgisini çekecek aksesuarlar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca aksesuarlar yerine isteğe göre farklı görsellere sahip duvar kağıtları kullanılabilir. Bebeğinizin beşiği, bebeğin kendini güvende hissetmesi ve aşırı ışığa maruz kalmaması amacıyla kapıdan ve pencerelerden mümkün olduğunca uzak bir yere yerleştirilmelidir. Odanın iyi güneş alması ve havalandırılabilmesi için birden fazla veya en azından büyük bir pencere bulunmalıdır. Bebeğin beşiğinin yakınında, uyurken kontrol edebilmeniz, bebeği emzirebilmeniz ve gerektiğinde dinlenebilmeniz için en azından bir adet tekli koltuk bulunmalıdır. Bahsedilen mobilyaların ve aksesuarların renginin ve deseninin, odadaki ağırlıklı olan renk tonu ile uyumlu olması gerekir. Aydınlatma konusuna değinecek olursak da; bebeğinizin odasındaki ışık, ne rahatsız edecek kadar fazla, ne de bebeğinizin korkacağı kadar karanlık olmalıdır. “Loş” diyebileceğimiz ayarda bir aydınlatma kullanmanız gerekir.

Bebek odasında yapabilecekleriniz genel olarak bunlardır. Daha fazla dekorasyon modeli ve önerisi için sitedeki diğer yazılara göz atabilirsiniz.