Home / Bebek Odası Dekorasyon / Trend Bebek Odası Dekorasyonu

Trend Bebek Odası Dekorasyonu

Trend bebek odası dekorasyonunda odalar, cinsiyet ayrımından ziyade kişisel gelişimlerini destekleyecek nitelikte dekore edilmektedir. Kullanılan mobilyadan aksesuarlara, desenden duvar rengine kadar her ayrıntıyı çocuğun iç dünyasına katkı sağlamak amacıyla değerlendirebilirsiniz.

Trend Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Odayı dekore ederken en temel kural, dekore edeceğiniz odaya karar vermektir. Bebekler için en ideal oda boyutları 12 ila 15 metre kare arasında yer alırken en fazla 20 metre kare olması gerekir. Çok küçük olan odalarda dekorasyon yaparken odanın yeterli havayı aldığından emin olunmalı, hava ve güneş girmesi için odada mutlaka en az bir tane pencere bulunmalıdır.

Beşik Nereye Koyulmalı

Beşiğin konumlandırılacağı yer de yine bebek bekleyen ailelerin en çok kararsız kaldığı hususlardan biridir. Bebeklerinizin büyümek için mışıl mışıl uyuduğu beşiklerinin, mutlaka duvar kenarına konumlandırılması gerekir. Beşiğin, kapılardan ve pencerelerden genel olarak uzak kalması, bebekler için etkili olur. Yatağın kapı ve pencerelerden uzak olması, bebeğinizin güven duygusunu hissetmesine katkı sağlayacaktır.

Bebek Odası İçin Kendin Yap Fikirleri

Bebeğiniz için uygulayabileceğiniz kendin yap fikirlerinden bazılarını şu şekildedir;

• Doğal ağaçlardan bebeklere özel üniteler yapmak
  • Penye olan eldivenlerden oyuncak yapmak
  • Çamaşır mandallarından meydana gelen duvar süsleri

Bebek bekleyen heyecanlı ebeveynlerin, bebekleri için başlangıçta yapabilecekleri genel olarak bu şekildedir. Bu öneriler daha da genişletebilir ancak biz burada, başlangıç olarak fikir vermesi adına genel hatlardan bahsettik. Daha detaylı ve daha farklı dekorasyon önerileri için sitemizdeki diğer yazılara göz atabilirsiniz.