Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyonu Püf Noktaları

Bebek Odası Dekorasyonu Püf Noktaları

Bebeğinizin dünyaya gözlerini açma vakti gelip çattıysa ve siz de bu tatlı heyecana hazırsanız bu yazımızda, bebek odası dekorasyonu püf noktaları hususunda bilgi vereceğiz. Bebek odası dekorasyonu, tamamen ailelerin zevklerine göre dekore edilmektedir fakat bunlar düşünülürken kullanım alanının yeterli olması oldukça önemli olan konulardandır. Yapılacak tasarımda düşünülecek ilk detay, bebeğin odasının büyüklüğü olmalıdır. Bunun dışında aydınlık güneş gören odalar tercih edilmeli, oda içerisinde bitki beslenmemesine dikkat edilmelidir. Farklı olarak ise evin en sessiz odası tercih edilmeli, böylece bebeğin rahatlıkla odada kalabilmesi ve uyuyup büyüyebilmesi için ortam oluşturulmalıdır.

Bebek Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Renk tercihi yaparken renklerin psikolojik etkileri göz ardı edilmemelidir.
  • Daha sonra odanın boyutlarına göre mobilya ve eşya tercihi yapılmalıdır.
  • Odanın renginin belirlenmesi esnasında ilk önce kullanılacak mobilyalara uyum sağlayacak fakat açık tonlarda bir renk oluşturulmalıdır.
  • Bebeğin yatağı cam kenarından biraz uzakta, hem ışığın hem gürültünün hem de havanın fazla gelmemesi açısından kapı ve camdan uzak bir yere konumlandırılmalıdır.
  • Bebek odası dekorasyonu yaparken, bebeğe alınacak eşyalar çok büyük olmamalı, odanın içerisinde hareketi kısıtlamayacak bir alan oluşturulmalıdır.
  • Bebek yatağının haricinde odanın genişliğine göre bir de büyükler için bir yatak, koltuk ya da sallanan sandalye konmalıdır. Böylece bebeğin uyumadığı zamanlarda anne veya babası ile vakit geçirebileceği bir yer olmalıdır.
  • Bebeğin yatağının başında bez değiştirme minderinin olacağı bir bölüm olmalıdır. Şimdi artık bu modelde üretilen bebek beşikleri bulunmaktadır.
  • Bebeğin bez, krem, emzik, gibi acil ihtiyaçlarının konabileceği beşiğin bulunduğu yerde bir çekmece yer almalıdır. Genelde beşiklerin alt kısımlarında bu maksatla çekmece bulunmaktadır.
  • Bebek için gündelik kullanılacak eşyaları, kolay şekilde bulunabilecek bir yerde olmalıdır. Bunun için alınacak komodin ya da dolap, odada fazla yer kaplamayacak ölçülerde olmalıdır.
  • Bebek doğduğu ilk aylarda oyuncak kavramını bilmediği için oyuncak vb. eşyalar ile odanın doldurulması doğru bir karar olmayacaktır. Bu sebeple gereksiz hiçbir şeyin bebek odasında kalmasına müsaade edilmemelidir. Fazla eşyalar zaman içerisinde tozlanacak ve bebekte istenmese de farklı solunum yolu hastalıkları riski meydana gelecektir.
  • Her gün bebeğin odasının yarım saat kadar havalandırılması gerekir ve bunun için de pencerelerin rahatlıkla kullanılabilecek konumda olmasına dikkat edilmelidir.
  • Bebek odasına konacak perdelerin orta kalınlıkta olmasına özen gösterilmelidir. Bebeğinizin odası ne çok karanlık, ne de çok aydınlık olmalıdır. Odanın aydınlatması, doğrudan bebeğin üzerine gelmeyecek şekilde konumlandırılmalıdır.