Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

Bebek odası dekorasyon önerileri, minicik tatlı bir can dünyaya gözlerini açmadan önce girdiğiniz en tatlı telaşta yanınızda oluyor. Eğer siz de minik yavrunuz eve teşrif eder etmez konforlu, iç açıcı, kendisine ait bir odası olsun istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Bebeğinizin karnını doyurmak ya da bakımını yapmak en önemli görevlerinizdir ancak bebeğinizin yaşayacağı alanı en iyi şekilde düzenlemek de çok mühimdir.

Bu yazımızda amacımız, bebek odası dekorasyonu için nereden başlayacağını bilemeyen taze ebeveynlere rehberlik etmek. Burada, kendi evinize uyarlayabileceğiniz faydalı öneriler bulacaksınız.

Size İlham Verecek Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

Bebeğinizin odasında en fonksiyonel detaylar yer almalı ve bebeğinizin büyüyene kadar huzurlu ve güvenli bir ortamda olduğundan emin olmalısınız.

Sözü daha fazla uzatmayalım ve hemen önerilerimize geçelim!

Tercihiniz Eskimeyecek Mobilyalardan Yana Olsun

Bebek odası denildiğinde hepimizin aklına minik, şirin mobilyalar gelir ancak ebeveynlerin akıllarından çıkarmaması gereken en önemli detay, bebeklerin hayrete düşürecek şekilde hızlı bir büyüme gösterdiğidir.

Bebek odası için kısa vadeli seçimler yapmak ve sürekli mobilya değiştirmek hem bebeğiniz hem de bebeğiniz için olumsuz bir etki bırakacaktır.

Bu sebeple bebek odası takımı alırken, bebeğinizin ileriki yaşlarında da işinize yarayacak, daha işlevsel mobilyaları tercih etmelisiniz.

Geceleri uykuda olacağınız için özellikle yatak seçimi konusunda bebeğinizin güvenliğini sağlayacak bir tercihte bulunmalısınız.

Kısa sürede büyüyen bebeğiniz için küçük bir yatak almak ne kadar kötü bir karar ise çok büyük bir yatak almak da pek iyi bir karar değildir. Bunların yerine büyüyebilen bir yatak almanız daha iyi olacaktır.

Göz Yormayan Bir Aydınlatma Kullanın

Yeni doğan bebeklerin gözleri birçok etkiye karşı çok hassas olacağı için aydınlatma tercihinde bulunurken çok özenli olmalısınız. Bu sebeple loş bir aydınlatma seçmeniz daha yararlı olacaktır.

Bebeğinizin Kıyafetlerini Düzenleyin

Bebeğinizin öyle bir yerleştirmelisiniz ki hem bebeğinizin odası daha toplu görünsün hem de siz aradığınızı kolayca bulabilin. Örneğin; bebeğinizin kıyafetlerini kategorize edip ayrı ayrı yerleştirebilirsiniz. Bebek odasındaki dolap çok geniş değil ise dolabın içinde organizer kullanarak bebeğinizin kıyafetlerini ayrı ayrı yerleştirip istediğiniz düzeni sağlayabilirsiniz. Ayrıca şu anda bebeğinizin fazla kıyafetinin olmaması, ilerde de böyle olacağı anlamına gelmiyor. Bebeğiniz büyüdükçe kıyafet sayısı da artacaktır. Bu nedenle bol çekmeceli ve raflı gardıroplardan alabilirsiniz.

Renklerin Etkisini Göz Ardı Etmeyin

Özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde renklerin etkisi tahmin etmediğiniz kadar büyüktür. Bebeğinizin odasının hangi renk olacağına karar verirken aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

• Pembe, beyaz, mavi ya da açık yeşil renklere sahip duvarları olan odalarda, daha dinlendirici ve sakin bir hava olacaktır.
  •  Sıcacık bir turuncu, capcanlı bir sarı ve tabiatın rengi olan yeşilin koyu tonu; bebeğinizin odağını arttıracak, gelişimine ve öğrenme sürecine katkıda bulunacaktır.

Bu önerileri dikkate alarak yukarıdaki renklerin kombinasyonlarını da kullanabilirsiniz.

Kolay Temizlenebilir Bir Halı Tercih Edin

Bebeğiniz, doğduktan birkaç ay sonra zamanının büyük bir çoğunluğunu halının üzerinde geçirmeye başlayacaktır. Bundan dolayı odaya sereceğiniz halı, bebeğinize zarar vermeyecek sağlıklı malzemelerden yapılmış olmalı ve aynı zamanda temizlemesi de kolay bir halı olmalıdır. Bebeğinizin oyun oynarken, emeklerken ya da yürürken zarar görmemesi için halınız yumuşak ve uzun tüylü olmalıdır. Bir de halı geniş olmalı ki odanın açık bir yeri kalmasın ve çocuğunuz oyun oynarken soğuk alıp hasta olmasın.

Dinlenme Koltuğunu Atlamayın

Buraya kadar bebeğinizle alakalı tavsiyelerde bulunduk ancak şunu da aklımızdan çıkarmamamız gerekir; bebeğiniz odasında yalnızca bebeğinizin değil siz de epey vakit geçireceksiniz. Bu nedenle kendi konforunuzu da göz ardı etmemelisiniz. Bebeğinizi uyuturken, ona masal okurken, nasıl uyuduğunu izlerken dinlenebileceğiniz ya da emzirirken oturacağınız konforlu bir koltuk yerleştirmeyi ihmal etmeyin.