Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyon Nasıl Olmalı

Bebek Odası Dekorasyon Nasıl Olmalı

Bu yazımızdaBebek Odası Dekorasyon Nasıl Olmalı?” sorusunun yanıtını, yeni ebeveyn olacak olan siz değerli takipçilerimize sunuyoruz. Sözü uzatıp sizi meraklandırmadan hemen detaylara geçelim.

Bebek Odası Dekorasyon Nasıl Olmalı?

Bir bebek odasını dekore ederken dikkat edilmesi gereken ilk husus, hangi odanızı bebek odası yapacağınızı seçmektir. Bebek odası yapacağınız odanın genişliğinin en az 12, en fazla 20 metrekare olması gerekmektedir. Eğer tercih ettiğiniz oda 12 metrekareden küçük olursa, hava akımı zor olacağından boğucu bir ortam olacaktır. 20 metrekareden daha büyük bir oda seçtiğinizde ise hem dekore etmesi zorlaşacaktır hem de odanın genişliği bebeğinizi yalnızlık hissini arttıracaktır.

Odanın Renklendirilmesi

Hangi odayı seçeceğinize karar verdikten sonra sıra geldi duvar renklerine karar vermeye… Eğer odanın boyasını değiştirecekseniz odaya karar verdikten sonra ilk işiniz bu olmalı. Ne kadar erken boyanırsa, o kadar iyi kurur ve bebeğiniz de bir an önce odasına kavuşmuş olur. Bebeğiniz boya kokusundan da etkilenmemiş olur. Bebek odasını hangi renge boyayacağınız konusunda, daha önce paylaşmış olduğumuz renklerin etkilerini anlatan yazımızdan da faydalanabilirsiniz. Duvarların havasını değiştirmek için tek seçenek tabii ki boyamak değil. İsterseniz duvar kağıtları ve yapışkan kağıtlar da kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz duvar kağıtları, odanın havası ve mobilyalarla uyum içinde olmalıdır.

Mobilya Seçimi

Şimdi sıra geldi mobilya seçimini yapmaya… Mobilya seçerken sadece şıklığına ve tarzına değil, sağlık kısmına da odaklanmamız gerekir. Hatta ürünün sağlıklı olup olmaması, şıklığından çok daha önemlidir. Bir mobilya eğer bebeğinizin sağlığını tehdit edecek malzemelerden yapılmışsa dünyanın en güzel mobilyası da olsa uzak durmalısınız! Bunun yanında mobilyaların büyük metal parçalarının ve sivri köşelerinin olmamasına da dikkat etmek gerekmektedir. Aksi halde bebeğinizin yaralanmasına neden olabilir. Bebeğinizin emzirilme ihtiyacı düşünülürse odaya bir ebeveyn koltuğu ya da kanepe yerleştirmek de unutulmamalıdır.

Aydınlatma Seçimi

Bebek odasında kullanacağınız aydınlatma ürünleri, diğer odalarda kullandığınız aydınlatma ürünlerinden farklı olmalıdır. Bebeğinizin odası çok yüksek ışığa maruz kalmamalıdır. Yeni doğan bebekler, günün büyük bir bölümünü uykuda geçirirler. Bebeğinizin uykuya geç dalmaması ve uyku kalitesinin bozulmaması için daha az aydınlatmalı ürünler tercih edilmelidir.

Tavan Detayı

Bebek odası dekorasyonu yaparken genellikle bu detay es geçilmektedir. İlk başta kulağa biraz gereksizmiş gibi gelse de tavan detayı, bebeğiniz için oldukça önemlidir. Çünkü bebeğiniz uyanık olduğu zamanların çoğunu tavana bakarak geçirecektir. Bu sebeple odanın tavanında bebeğinizin dikkatini çekecek tasarımlar yer almalıdır.

Halı Seçimi

Bebeğinizin odasında son olarak dikkat etmeniz gereken detay ise halı seçimidir. “Son olarak” dediğimize bakmayın, bu husus da diğerleri kadar önemlidir. Seçeceğiniz halılar, bebeğinizin sağlığı açısından anti bakteriyel özellik taşımalıdır. Eğer evin yalıtımı müsaitse hiç halı kullanmamak, bebeğinizin sağlığı açısından daha da iyi olacaktır.