Home / Bebek Odası Dekorasyon / Büyük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Büyük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Büyük Bir Bebek Odasını Nasıl Dekore Edebileceğinizi Düşünüyorsanız İşte Size Çözüm; Büyük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri!

Bebek odası dekorasyonu ebeveynler için keyifli ve eğlenceli bir süreçtir. Dekorasyona nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız bu durum strese girmenize neden olabilir. “Bebeğimin odasını en güzel nasıl dekore edebilirim?’’ diye düşünen anne babalara ışık tutacak büyük bebek odası dekorasyon fikirlerini bu yazımızda sizler için derledik…

Bebek odası dekorasyonu eğlenceli olduğu kadar çok önem verilmesi gereken bir konudur. Ebeveynler kendi zevkleri kadar bebeğin rahat edebileceği bir oda tasarlamayı da hedefe koymalıdırlar. Mobilya ve dekoratif ürünler seçerken bebeğin sağlığını riske atmayacak, zararlı herhangi bir şey içermeyen ürünlerden yana tercihler yapılmalıdır.

Bebeğinizin gelişimine katkı sağlayacak huzurlu bir oda dekore etmek için gerekli püf noktaları sizin için derledik. İşte büyük bebek odası dekorasyonu ile ilgili bilmeniz gerekenler…

BÜYÜK BEBEK ODASI DEKORASYON FİKİRLERİ

Bebek odasını dekore etmeden önce en temel unsur, oda boyutudur seçmektir. Odanın çok küçük olması hava sirkülasyonunu engeller. Büyük odalar ise bebeğin psikolojik açıdan yalnızlık hissini arttırabilir. Siz büyük bir bebek odasına sahip olduğunuz için hava sirkülasyonu konusunda şanslısınız ancak bebeğinizin kendini yalnız hissetmemesi adına büyük odanızda bazı değişiklikler yapmanız gerekecektir.

Bebek odasının boyutundan sonra en önemli husus, mobilya seçimidir. Bebek odasının dekorasyonunun ihtişamı, tercih edeceğiniz mobilyalarda gizlidir. Örneğin; modern, klasik veya İskandinav mobilya tarzına göre odanın genel konseptine karar verebilirsiniz.

Son zamanların trend bebek odası dekorasyonları sadeliği ön planda tutuyor. Gri, beyaz, bej veya antrasit griler tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Pembe ve maviden sıkıldıysanız şık ve sade renk tonlarının odayı güzelleştirmesine izin verebilirsiniz.

Geniş bebek odanızda açık renkler yerine koyu renklerin büyüsünü keşfedebilirsiniz. Örneğin koyu griler ile ahşap uyumu ideal bir tercih olabilir.

Bebek odasının mobilyalarını seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer konu duvar rengine karar vermektir. Odanın duvar rengi mobilya ile uyumlu olması dekorasyonda istediğiniz bütünlüğü yakalamanıza yardımcı olur. Tercih edeceğiniz boya renklerinin sakinleştirici nitelikte olması bebeğinizin huzurlu bir uykuya dalmasında etkili olacaktır.

Bebek odası dekorasyonuna duvar kağıtları ve aksesuarlar ile hareket katabilirsiniz. Duvar kağıdı seçiminde çiftlik evi, rakamlar, uzay yolu veya safari gibi bebeğinizin hayal dünyasını geliştirecek eğitici temalar kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin beşiğini camdan uzak bir konuma yerleştirin. Odadaki pencerenin yanında tırmanabileceği bir mobilya bebeğin yaralanma riskini artırır.

Bebek odasının iyi ışık alması önemli ancak bebeğin uyku sağlığı açısından loş bir ortam gereklidir. Bunun için odanın renkleriyle uyumlu fon perdesi tercih edilebilir. Böylece bebeğiniz uyku saatinde rahatlıkla uyur.

Bebek odasına avize seçerken kuvvetli ışık veren avizeler tercih edilmemeli. Avizeden gelen ışık bebeğin direk gözüne gelmesi sakıncalıdır. Geceleri bebeğe zarar vermeyen, az ışıklı bir abajur da kullanabilir.

Bebek odasında bebeği uyutmak için anne ve babaların da bir dinlenme alanı olmalı. Odayı dekore ederken aynı zamanda bebeğinizi sallamak veya ilgilenmek için rahat tekli koltuk tercih edebilirsiniz. Ayrıca kitabınızı veya çayınızı koymanız için yan sehpa kullanmak ebeveynlerin konforunu arttırır.

Bebek odasını dekor ederken beşiğe tül bir cibinlik detayı odaya farklı bir hava katar. Cibinliği ister beşiğe isterseniz de tavana asabilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz başta sivrisinek olmak üzere her tür sinek ve böceklerden korunur.

Bebek odasında antialerjik ve antibakteriyel halı tercih etmeniz bebeğin sağlığı açısından önemli. Halı mümkünse büyük ve kaydırmaz olmalı. Dekorasyonda yeterince renk ve desen kullandıysanız sade ve düz bir halı tercih edebilirsiniz.