Home / Bebek Odası Dekorasyon / Küçük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Küçük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Minik Yavrularımızın Anneleri İçin Derlediğimiz Küçük Bebek Odalarına Büyük Kolaylık Sağlayan Yazımız; Küçük Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri!

Her ev, her oda büyük olacak diye bir kural yok ya! Eğer sizin de bir bebeğiniz ve onun için kullanabileceğiniz küçük bir odanız var ve nasıl en kullanışlı şekilde dekore edebileceğinizi merak ediyorsanız bu yazımızı okuyarak küçük bebek odaları için büyük kolaylık sağlayan fikirlerimizden faydalanabilirsiniz.

1- Kullanışlı bebek beşiklerini tercih edin.

Bebek odası dekorasyonunun en önemli parçası hiç şüphesiz bebek beşikleri. Bebeğinin odası küçükse taht görünümündeki, aşırı şatafatlı bebek beşiklerinden uzak durmanız daha iyi olacaktır. Çok daha minimal ve sade olan beşikleri seçerek hem odayı kısıtlamamış hem de karmaşadan kurtarmış olursunuz.

2- Çok işlevli mobilyalar yardımcınız olacak.

Büyük bir bebek dolabı için bebek odasında yer olamayabilir. Bu gibi bir durumda küçük bebek dolapları ve depolama yapabileceğiniz mobilyalar tercih edebilirsiniz. Örneğin bazalı olan bir bebek beşiği, şifonyer veya şifonyer-dolap birleşimi mobilyalar kullanabilirsiniz. Tek bir parça olması, tek tek birçok eşya olmasından iyidir.

3- Açık renkleri kullanarak odayı karmaşadan kurtarın.

Küçük odaları birbirinden farklı renklere boğmak iyi bir fikir değil. Bu, hem bebeğinizin huzursuzlanmasına hem de odanın daha da küçük görünmesine neden olur. Beyaz, bej, sarı, toprak tonları ve uçuk renkler kullanabilirsiniz. Eğer biraz renk olsun isterseniz halı veya perde seçimini renkli yapabilirsiniz. Bu ferah oda ikinize de iyi gelecek.

4- Eşyaları odanın şekline göre yerleştirin.

Eğer dar ve uzun bir odayı bebek odası yapacaksanız, eşyaları L şeklinde yerleştirmeniz bu odanın şekli için en kullanışlı yol olacaktır. Kare bir odaya sahipseniz işiniz çok daha kolay! Bu tarz odalarda eşyaları duvara dayalı ve köşelere yerleştirerek odanın ortasında rahatça hareket edilebilecek bir alan oluşturabilirsiniz.

5- Küçük bir emzirme koltuğu tercih edin.

“Oda zaten küçük, bir de emzirme koltuğu ile daraltamam” diye düşünmeyin! Eğer bir bebek odası dekore ediyorsanız bebeğinizi kontrole, emzirmeye, uyutmaya gittiğinizde oturacak bir yere ihtiyacınız olacaktır. Bütün bunlar için bebeğinizi sürekli oda dışarısına çıkarmanız, sizin için de yorucu olacaktır. Öyleyse odayı daraltmayacak, küçük bir koltuk iş görür. Tek yapmanız gereken, bu koltuğu odanın en uygun köşesine koymak olacak.

6- Süslemeniz de işlevsel olsun.

Küçük bebek odaları da süslenir, hem de çok daha işlevsel ve estetik tercihler yapılarak! Bunun için raflardan faydalanabilirsiniz. Farklı modellerde tercih edebileceğiniz duvar rafları, hem depolama alanı hem de dekor olarak kullanılabilir. Ayrıca duvar sticker’leri ile odaya keyifli bir hava katabilirsiniz.

7- Aydınlatmayı doğru seçin.

Tepeden yansıyan, florasan ışıklar, hem odanın daha küçük görünmesine hem de bebeğinizin, bu yapay ışıklardan rahatsız olmasına sebep olur. Bu nedenle gün ışığı renklerinde ve köşeden yapılan bir bebek odası aydınlatması çok daha daha faydalı olacaktır. Bunun için de lambader kullanabilirsin.