Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası Dekorasyonu Kendin Yap Fikirleri

Bebek Odası Dekorasyonu Kendin Yap Fikirleri

Bebek odası dekorasyonu, bebeklerimizin sağlığını doğrudan etkilediği için evin diğer bölümlerinin dekorasyonuna gösterdiğiniz özenden çok daha fazlasını ister. Yatağından, yastığına ve battaniyesine kadar bebek sağlığına zararlı herhangi bir madde içermeyen malzemelerden yapılış mobilya ve aksesuarları seçmeye özen gösterdiğimiz bebek odası dekorasyonunda, odada bulunan tüm detaylar aynı önemi taşır. Bu oda dekorasyonunda kendi elleriniz ile tasarladığınız ürünler ise içerisinde ne olduğu ve nasıl yapıldığını bilmek açısından, en güvenli aksesuar detayları olabilir. Sağlık ve kullanışlılık açısından Bebek Odası Dekorasyonu Kendin Yap Fikirleri, diğer tüm oda dekorasyonlarından daha elzemdir. Bebeğiniz için oyuncaklar minik arkadaşlar yapabileceğiniz gibi biraz büyüdüğünde daha çok işine yarayacak kitaplıklar, tabureler de yapabilirsiniz.

Doğal ağaçtan bebek üniteleri

Marangozluk ayrı bir zanaat ancak bazı temel mobilyaları yapmak için tam anlamıyla bir marangozluk bilgisine sahip olmak gerekmiyor. Bebeğiniz doğmadan önce odasını hazırlarken onun için bazı şeyleri kendi elleriniz ile yapmak isteyebilirsiniz. Bu hem anı olması açısından faydalı olurken hem de kaliteli, sağlığa herhangi bir zararı dokunmayan materyalle kullanarak güvenilir mobilyalar elde etmiş olursunuz. Bebek karyolası kısmı biraz zor olabilir ancak bebeklerin alt değiştirme ünitesini kendiniz ahşap kullanarak hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu ahşabı boyayabilir çeşitli şekiller yaparak kendi elleriniz ile de süsleyebilirsiniz. Gün gelip çocuğunuz büyüdüğünde bunu bir çalışma masasına dönüştürerek anılarınızı yad edebilirsiniz.

Penye eldivenlerden oyuncaklar

Bebekler, yataklarının üzerine asılan ve dönen oyuncaklara bayılırlar, adeta tüm ilgileri onların üzerine yoğunlaşır. Özellikle belirli bir süre sadece renkleri ve hareket eden nesneleri algılayabildikleri için bu tarz oyuncakları onları oyalar. Bebek oyuncak mağazalarında onlarca çeşidini bulabileceğiniz bu oyuncakları kendiniz de evde yapabilirsiniz. Eski kışlık eldivenleri özellikle de penye olanlarını minik bebekler yapabilirsiniz. Baş ve kol kısımlarını ipler ile bağlayıp, iğne iplik yardımı ile kaş göz ve ağız yapabilirsiniz. Bu bebekleri pantolon askısı olarak da kullanılan alt kısmında bir sürü mandalı olan askıların üzerine takıp yatağın üzerine asabilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemi sağlam ipler ile de yapabilirsiniz.

Çamaşır mandallarından duvar süsleri

Tahta çamaşır mandalları çok uzun süre kullanıma uygun olmadığı için bir yerden sonra kullanılamaz hale gelir. Bu mandalları duvarda askı gibi ancak çok daha şık ve orijinal olarak kullanabilirsiniz.