Home / Bebek Odası Dekorasyon / Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

Anne-baba olmaya hazırlanan ebeveynleri, doğum yaklaştıkça bebek odası telaşı sarar. Hatta bebek odası takımının ne zaman alınması gerektiğine dair araştırmalarına başlamışlardır bile… Bunun yanında bebek odası dekorasyonunun gerek rahatlığı gerekse renkleri açısından kullanışlı olması önemlidir. Bunun yanında göze hitap ediyor olması da ilk bakışta, özellikle annelerin aradığı bir özellik olarak öne çıkmaktadır. Şimdi gelin, Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri konusuna birlikte bakalım.

Bebek Odası İçin Dekorasyon Fikirleri Ne Zaman Gerekli Olur?

Bebek odası takımı için bebeğin dünyaya gelmesi beklenebilir. Genellikle ilk 6 ayını anne ve babanın odasında minik bir beşikte geçirirler. Özellikle anne ile sürekli temas içinde olması bebek için önemli olduğundan ayrıca bir bebek odası takımına gerek görülmez. Ancak 6 ay sonrası anneler bebeklerinin rahat edebileceği ve huzurla uyuyabileceği bir bebek odası takımı için fikir arayışına girerler.

Yeni moda sadelikten yana

Son yılların gözde bebek odası dekorasyon fikirleri arasında sadelik ön planla tutuluyor. Pembe ve mavilerin aksine antrasit griler, bej rengi ve beyazlar trend olan bebek odası dekorasyonlarından diyebiliriz. Bunun için bebek odanıza şirinlik katmak istiyorsanız, bebeğinizin beşiğine tül bir cibinlik detayı verebilirsiniz. Ayrıca bebek odalarının olmazsa olmazı, annelerin kurtarıcısı tekli rahat bir koltuk da tercih edebilirsiniz.

Bebek odası dekorasyonunda koyu renkler moda

Eğer bebek odanız yeterince genişse, açık renkler yerine koyu griler ile ahşap uyumunu yakalayabilirsiniz. Böylelikle bebek odasına hem modern bir dokunuş katmış hem de bebeğinizin nispeten daha loş bir odada rahat uykuya dalmasını sağlamış olursunuz.

Duvar kağıtları bebeğinize huzur katar

En az bebek odası takımı kadar dekorasyonda duvar kağıtları ve aksesuarları da etkilidir. Bebek odasının duvarlarını bebeğinizin hayal dünyasını geliştirecek dekoratif nesnelerle birleştirebilir, sade odanızı hareketlendirebilirsiniz.